26 Nisan 2012 Perşembe

Never Let me Go.



Öncelikle, son derece sakin bir film. Hani bazı sabahlara güneşle uyanırsınız da kahvaltı güzel gelir ya, o gibi. Eğer film hakkında bir bilginiz yoksa, olayları adlandırmaya çalışırken yoğun çaba harcıyorsunuz. Direkt olarak verilmiyor ama böylesi daha iyi. Senaryo ile uyumu da oldukça başarılıydı, sanki senarist ile ortak bir yanınız varmış gibi, olayları bildiğinizi varsayan bir özelliği var. Film bu sayede içine çekme konusunda gayet başarılı ve üstelik bildiğiniz şeyler size daha şaşırtıcı geliyor.

Uyarlama senaryolarda çok da nadir görülen bir durum aslında, duygu açısından doyurucu olmak. Ama bu filmde karakterlerin neler hissettiğini o kadar iyi anlıyorsunuz ki, kapıyı açıp yanlarına gidecekmişsiniz gibi. Final sahnesi özellikle, hiçbir şey için izlenmezse bile final sahnesi için rahatlıkla iki saat ayrılır. Bir de görüntüler. Zaten Carey Mulligan'ı barındıran bir film diğerlerine göre bir adım önde değil midir? O nasıl bir sevimlilik o nasıl bir tatlılık. Keira Knightley için çok da ayrı durumlar geçerli değil. Sonuç olarak; akıcı ve etkileyici bir film.

Vaktiniz varsa eğer gidin ve izleyin. İşiniz ne ki?

6 yorum:

  1. şu an izliyorum kendilerini. tumblr' da giflerine rastlamıştım. burada da görünce merak ettim.

    ayrıca kuzgunları ben de çok severim.

    YanıtlaSil
  2. Yorumunu merak ediyorum, çok özel bir film.
    Ben de tumblr yoluyla keşfetmiştim, tesadüf.

    Aa, kuzgunları seven birini bulmak çok güzel.

    YanıtlaSil
  3. "kimselerin sormadığı bir soru için cevaplar bulmaya çalışıyoruz." gibi bir cümle vardı, dükkanı kapadım o an. sakindi, güzeldi her ne kadar belirgin olmasa da güneşli bir filmdi.

    kuzgunun yanından hiç ayrılmasın bir de.

    YanıtlaSil
  4. Sanırım final sahnesinde söylemiş bir sözdü. Hani etkisiz gibi duruyor, sakin ama öyle bir derinden etkiliyor ki. Aynı düşünceleri paylaşmak güzel.

    En sevimlisinden bulutlu günler.

    YanıtlaSil
  5. mükemmel film bu.
    hatırladın mı ben deep.
    :)
    blogumda toplu filmlerde var eleştirisi.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Deep, Sade ve Derin, hatırlıyorum. Blogunu zevkle takip ediyorum. :)
      Gerçekten harika bir filmdi.
      Son sahnesi.

      Sil