22 Ekim 2010 Cuma


* Daha 19. yaş günümü kutlamadım bile ama ilk defa yaşlandığımı hissettim dün. Ben mesela, yoldaki arabaları ve bulutları severdim. Bulutları severdim çünkü, ne zaman başımı gökyüzüne kaldırsam arka fondaki Tarcy Chapman ile dans ettiklerini düşünürdüm. Ne için hareket ettiklerinin önemi olmaksızın. Bu yüzden yoldaki arabaları da severdim. Çocukluğu yolculukta geçmiş biri olarak, arabaların hep bana doğru geldiklerini düşünür, en azından bununla mutlu olmasını bilirdim. Nereye gittiktiklerini önemsemeden ve anne-baba kavgasından artan zamanlarda kendimi özne değil de, yüklem olarak işlemek hoşuma giderdi. Ve ben, hala daha biraz arabaları ve bulutları severim. Ve yine, ilk defa yaşlandığımı hissettim dün.

8 yorum:

  1. oldukça begendim, biraz daha uzatılırsa gayet güzel bir şiir olur bana göre.. Özellikle "kendimi özne değil de, yüklem olarak işlemek hoşuma giderdi" kısmı cok akıllıca..

    YanıtlaSil
  2. Canım Zaman İşte Bende Öyle Hissediyorum Bu Arada Nice Senelere..

    YanıtlaSil
  3. güzel yazı yaşlılık korkusu bende de var

    YanıtlaSil
  4. çok güzel... kendimi uldum yazıda. Bulutlarda buluyorum huzuru, çocukluğumu.

    Yaşlanmanın kötü birşey olduğuna inanmıyorum ama ruhen yaşlı hissetme durumu insanı yoran birşey.Kendine iyi bak, çok sevdim bu yazıyı.

    Bence, bulutlarda Tarcy Chapman'ı gören biri yaşlanamz :D

    YanıtlaSil
  5. * Leander, çok teşekkür ederim Belki de devamı gelir, kim bilir. (:

    * Mydream, sanırım herkes bu sıralar kötü günlerinde. Diyorum toplu isyandan zamanı ileri aldıralım diye ama. :P Teşekkür ederiim.

    * Dante, Teşekkür ederim. (: Ama korkunun ecele faydası yok. Ne yapsak ki? :P

    * Hazel, Bulutlarda buluyorum yaşamı, huzuru.
    Sanırım yaşlılık kompleksini, büyümekle karıştıran bir zihniyetim var. Yani, büyümek değil aslında. Deneyim kazanmak, torbadaki su arttıkça taşımak ağır geliyor ve yaşlandık sanıyoruz falan. Çok teşekkür ederim.

    Ahah, bulutlarda Tarcy Chapman yankılanıyor, çok iddialıyım bu konuda. :P

    YanıtlaSil
  6. böyle durumlarda sanki hissettiğim şeyle ilgili bir şiir hiç yazılmamış gibi geliyor.ya da hiçbir zaman okuyamayacakmışım gibi ve ben onu bulmak istiyorum doyasıya.hepimiz yaş alıyoruz.bunu hissetmek hüzünlü.arayış yorucu.bazı şarkılar fena.renkler bazen çok az bazen çok fazla.o şiir hep eksik.

    YanıtlaSil
  7. yıllar geçse de bulutları, müzikleri, yolları sevmen ve duyarlı yaşaman dileğiyle...

    YanıtlaSil
  8. *lorelai, Aslında hissetmediğimiz ama hissetmek zorunda olunan tüm duyguları, bulmak istiyorum doyasıya.' bazı şarkılar fena.renkler bazen çok az bazen çok fazla.o şiir hep eksik. '
    Yorumunu çok çok fazla beğendim. (:

    * deepblueeagle; bulutları, müziği, yolları hep sevdim ve bu uğraşıma devam edeceğim. Çok teşekkür ederim (:

    YanıtlaSil