21 Nisan 2010 Çarşamba

Fırsat Yıkıntısı

Hayaller,hedefler vardır hayatta. Ama benim yok. Bu beklentiyi oluşturur çünkü.Ve beklentiler yalnız değildir,beraberinde huzursuzluk,hayal kırıklığı ve fırsat yıkıntısı getirir. Fırsat yıkıntısı diyorum çünkü fazlasıyla gerçek bir yıkıntı bu. İnsan hayalleri ve hedefleri uğruna karşılarına çıkan herşeyi yok sayıp geçebilir mi?. Kesinlikle. Hatta bazen farkına bile varamaz. Ne aptal bir körlüktür bu? Sadece dilediğin, istediğin birşey için diğerlerine toplu iğne ucu değer vermek,hiç adil değil. Olmasıda gerekmez zaten. Bu yüzden hedefim,hayalim hiç biri yok. Sadece önüme çıkan fırsatları değerlendirmek istiyorum. Bunu becerebiliyor muyum peki? Emin değilim. Aslında önemi yok. Sakladığım bir gerçek var,açığa çıkmayı bekleyen. Delicesine hayal kurmak istiyorum. Ama elimde olmadan erteliyorum bu düşünceyi ve her seferinde kendimi hayalin içinde buluyorum. Boşluktayım. Öyle yaman bir boşluk ki bu,bilinmezlikleriyle daraltıyor ruhumu. Üstelik karga mıdır yoksa kuzgun mu bunu bile bilmem ben.

5 yorum:

  1. Her ne olursa olsun hayatta bi hedefin olmalı.. Boş hayallere kapıl demiyorum ama inandığın şeylerin peşinden gitmelisin bence :)

    YanıtlaSil
  2. Şu an sadece hayatımın devamını en iyi şekilde sağlamak,para kazanmak,bir konser bileti almak gibi hedeflerim var. Çarpıcı bir hedefim olmalı oysa,değil mi? İnandığım şeyleri kapsayan,ucuz ama kaliteli. Ah evet,haklısın bir hedefim olmalı (:

    YanıtlaSil
  3. Hedef hedeftir. Çarpıcı olmasına gerek yok. Bak kendin de söyledin hayatının devamını en iyi şekilde sağlamak gibi bi hedefin varmış, ne güzel :)

    YanıtlaSil
  4. Boşluktasın, evet.
    Boşluktayız, evet.
    Ancak hayaller kurtarabilir bizi.
    Ancak hayallere sarılabiliriz zaten.

    Her insanın bilmese bile bir hedefi vardır bence ;)

    YanıtlaSil
  5. Baskın yada değil hedef olmayı bekleyen bir hayale sahibim aslında,bunu farkettim bugün. Sadece bunun istediğim mi yoksa sıradan bir hedef mi olduğu konusunda fikrim yok.Ama bu durum bile bir hedefimin olduğunu gösterir,evet (:

    YanıtlaSil