22 Eylül 2010 Çarşamba

İstemsizce doğal olan bir tek onlar sanırım.

Uzun zamandır gözlemlediğim birşey bu, ifadelerindeki gerçeklik ve doğallık. Her biri o kadar fazla anlam taşıyor ki, ne yazsam bilemedim. Gülümseyip 'bak çekiyorum, nasıl çektiğimi gördüğünde çok şaşıracaksın' dediğimde merakla ekranda nasıl çıkacaklarını beklerken oluşan yüz ifadelerini görmelisiniz. Onları tanımıyorum. Ailelerini, nasıl yaşadıklarını, ne yediklerini ya da nasıl bir hayat düşlediklerini. Ama gözlerindeki anlamı ve gülümsemelerini biliyorum. Fotoğraflarını çekip bazen şekerleme bazen ise onların da beni çekmelerine izin veriyorum. Ve tabii, hangisini tercih ettiklerini tahmin edersiniz. Click!


Not: Çekimler bana aittir, yanlış olmasın. Asdf.

5 yorum:

  1. çok güzeller :) yüzlerindeki masum ifade insanın içini ısıtıyor, pozitif enerji dolular.

    senin çekimlerin de gerçekten çok hoş canım :))


    ama keşke adlarını falan alsaydın, birgün büyüdüklerinde görebilselerdi falan diye düşündüm...tamam saçma düşünmüşüm ama , yani bir yandan da bu saçmalığa bağlandım.Keşke kim olduklarını bilseydim gibi birşeye yani...

    YanıtlaSil
  2. Her ifadenin basit bir anlamını rahatlıkla taşıyorlar, imrendim doğrusu. Çok teşekkür ederim, beğenmene sevindim. (:

    Adlarını biliyorum aslında o kadar umursamaz davranmadım ama şey, çok fazla bir bilgim yok. Sadece ilk karede yer alan sevimli cadı benim kuzenim. Ve onun altındaki. (: Büyüdüklerinde bakın işte sizi nasıl çektim ehi ehi demenin zevkini merak ediyorum. Ben de bu tür çekimlere bağladım aslında. Burada yayınladıklarım sadece bir kısmı ve o yüzden tanımıyorum ifadesini kullandım efenim. Yolda gördüğümde durdurup, rica edip çekiyorum mesela.Çok saçma, kabul.=D

    YanıtlaSil
  3. Bence fikir de geliştirilebilir, madem bu kadar seviyorsun, bu kadar anlam tasıyor senin için, ben senin yerinde olsam çok temel birkaç bilgiyi alırdım, Hazal'ın dediği gibi, isim, nereli oldukları gibi.. Daha sonra olabildiğince çocuğun fotografını çeker, albüm yapardım.
    Her gözde, her gülümsemede, her yüzde ayrı bir hikaye anlatmak için...

    YanıtlaSil
  4. Evet, en azından işin kurgu boyutunda yardımcı olabilir. Bir daha ki çekimlerde isim ve yanında birkaç bilgi almayı ihmal etmeyi düşünmüyorum.
    Belki bir süre sonra, hepsine posta ile fotoğraflarını gönderirim. Kim bilir.

    YanıtlaSil
  5. Şu ilki var ya, fotoğrafını çekmez yerdim onu.

    YanıtlaSil